Boerderij Muszaly

 

Eten komt niet van zelf op tafel

 

Bij de gaarkeuken hoort een boerderij. Op deze boerderij wonen kokkin Kristi en haar man Istvan. Samen hebben ze twee kinderen. 

Op de boerderij hebben we een kippenproject via micro-crediet opgezet. Jonge kippen worden gekocht, vetgemest en geslacht of doorverkocht. Een deel blijft in leven voor de eieren. Dit proces wordt enkele keren herhaalt. Met de opbrengst van de eieren kan voer voor de kippen worden gekocht. Op deze manier wordt ook de “schuld” afgelost.

 Voordat de regentijd in het najaar aanbreekt willen we graag de muren geïsoleerd hebben. De regen maakt de muren van leem zacht. Het vocht trekt naar binnen. De ramen zijn van enkel glas, ook die moeten geïsoleerd.

István, de man van onze kokkin zit momenteel zonder werk. Door de Corona kan hij, net als zovelen, geen werk krijgen. Nu heeft hij tijd om zelf op de boerderij aan de slag. Tegen een kleine vergoeding wil hij dit zelf doen. Het houdt hem bezig en zo verdient hij ook wat. De kosten zijn geschat op 1700,- tot 2000,- euro. Hierin zit ook een badkamer die nu ontbreekt. Wie wil ons helpen? De boerderij is van grote waarde voor de gaarkeuken en natuurlijk voor de kokkin Krisztí en haar gezin.

NL84TRIO0198548311 o.v.v. boerderij renovatie

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb